Képességeink kamatoztatása és a hidratálás 
2021. június 27. írta: Natulcien.style

Képességeink kamatoztatása és a hidratálás 

198384338_1051167122086280_1762204660785944220_n.jpg

Daniel Pink író a motiváció 3 típusát határozta meg. 

  1. Életösztön 
  2. Jutalmazás/büntetés 
  3. Belső motiváció 

Az első természetes, a második hosszútávon nem fenntartható, a cél tehát a harmadik elérése, megtalálása, fejlesztése.  

Akár gyermeknevelésről, akár önismeretről, akár vezetői kompetenciákról van szó, a belső motiváció elérése a legeredményesebb és legsikeresebb lehetőség. 

Pink is 3 tényezőre fekteti a hangsúlyt a belső motiváció elérésében, és a munka világára helyezi a hangsúlyt: 

  1. Mesterré válás: azaz folyamatos szakmai fejlődés 
  2. Autonómia: pozíciónk, ahol önálló döntéseket hozhatunk. 
  3. Értelmes cél: mellyel hozzájárulhatunk egy magasabb rendű célhoz. 

Gyakorlatilag ugyanaz, mint az előző bejegyzésben taglalt  Adler és  Frankl hármasa, szóval nincs új a nap alatt. Én sem légből kapom ezeket az elméleteket, hanem Paul CH Donders könyvéből, melynek rezílienciafejésztési kísérlete lefedi az idei évemet, magamra ültetve az elméletet a gyakorlatban. 

Ez a verzió inkább azt a japán Ikigai halmazt erősíti, azaz hogyan lehet a munka világában megtalálni a belső harmóniánkat. Én alapvetően a hobbiban hiszek és nem abban, hogy az legyen a munkánk, amit szeretünk, de ezt mindenkinél egyéni elbíráslás alá esik, és a lehetőségeihez mérten alakul. 

Én azért nem szeretném a hobbimat, a tudatos szépségápolást munkaként végezni, mert akkor a teljesítménykényszer és a megélhetési stressz elvenné a spontaneitását és a szerelem faktort. Másnak viszont lehet opció az, ha megtalálja azt, ami veleszületett képessége, és kamatoztatni is tudja.  

Néha pont az evidencia faktor tántorít el minket a nagy dolgoktól. Hidratálás: elcsépelt téma, mindenki tudja hogyan kell, minek erről egy újabb cikket írni? Forgott a fejemben, aztán szembejött Teréz anya mondása: “Nagy dolgokat tenni nem tudunk, csak kicsiket, nagy szeretettel”. Én ezt teszem a hobbimmal, megélve és kamatoztatva a velem született és tanult, szerzett képességeim. Kis dolgot teszek, nagy szeretettel, ami összeáll majd egy teljes egésszé.  

Az arcápolásban sem lehet elfelejtkezni az alapokról: tisztítás, hidratálás, fényvédelem. Tudom, hogy a látványos és népszerű témák a kuriózumok, az aktív hatóanyagok, de mindennek az alapja a hétköznapi rutin és fent említett szentháromság. A folyamat élvezete, a mindennapi célok megtalálása sokkal fontosabb, mint egy az egyszeri nagy sikerek és a folyamatos újdonságok.  

Ezért is hoztam nyári hónapra egy méltatlanul elhanyagolt témát, mégpedig a hidratálást, az egyik kedvenc koreai márkámmal. Nyáron sokkal nagyobb hangsúlyt kell fektetni hidratálásra, mint gondolnánk, ráadásul amúgy sincs most nagy tere a csillivilli aktívoknak, savaknak, hámlasztásnak, mivel az erős napsütés miatt ezeket most mellőzni érdemes. 

A rétegező rutinnal én először koreai arcápolási termékeknél találkoztam és rögtön beszippantott a hatékonyságuk, mint a termékeknek, mint a módszernek, ezért is hoztam most egy egymásra épülő hidratáló párost, de a Holika Holika márka Good Cera sorozata úgy, ahogy van tökéletes. 

Amit kiemelnék közülük az előző bejegyzésben már bemutatott ajakápolón kívül a tonik, az emulzió és a hidratálókrém. Itt hívom fel a figyelmed, hogy a bejegyzés reklámnak minősül és a Notino.hu támogatásával készült. 

Nézzük is meg sorra őket, rutinba illesztési sorrendben. 

199096184_311025320638357_5002573772571636462_n.jpg

Holika Holika Good Cera hidratáló és tápláló tonik ceramidokkal, 180 ml 7190 Ft. 

Senkit ne rettentsen el az ár, ez a kiszerelés hatalmas és rendkívül gazdaságos. Az összetevőlista tökéletes, és egy kiemelkedően jó hidratáló hatású tonikról beszélünk, aminek a neve félrevezető. Egy víznél kicsit sűrűbb, opálos folyadékról ez, amit arctisztítás utáni lépésként, én 3 pumpálásnyit használok, bemasszírozok a bőrömbe. 

Ezután jönnek a speciális bőrproblémáimra a szérumok, majd a: 

199969090_964703824314349_8347764270158880762_n.jpg

Holika Holika Good Cera nyugtató és hidratáló emulzió ceramidokkal, 130 ml 7750 Ft-ért. 

Erre is érvényes a gazdaságos kiszerelés megjegyzés. A csomagolás praktikus, szép, és kifejezetten kézreálló, ami még a hosszabbtávú strapát is jól bírja. A ceramidok, mint a teljes termékcsaládban segítik a bőr védőrétegének nedvesség egyensúlyának fenntartást. A termék mentes mesterséges színezéktől, szintetikus illatanyagtól és ásványi olajtól és petrolátumtól. 

A rutinomat pedig a márka hidratálójával zárom esténként: 

199361752_902549837268852_6766344634598303677_n.jpg

Holika Holika Good Cera hidratálókrém ceramidokkal, 60 ml, 12710 Ft-ért. 

Igen, ez egy viszonylag drága krém, cserébe kiemelkedően jó és károsanyagmentes, ami a 60 milis kiszerelésének köszönhetően sokáig jóbarátja a bőrünknek. Egy testes krém, ami annak ellenére jól beszívódik, nem hagy ragacsos réteget és eszméletlen puha bababőrt csinálom. A hidratálót csak este használom, de a másik két terméket reggel is.  

Ez a Good Cera sorozat tényleg kiemelkedő. Ritka, hogy egy márkának több terméke is példaérétkű, de ezzel a család biztosan nem okoz csalódást.  

A legegyszerűbb dolgok néha a legnagyszerűbbek, és az arcápolás is a folyamat élvezetéről, és az alapokról szól. Nem kell mesterré válnunk egy dologban sem, csak szeretettel végezni a kis dolgokat. 

Köszi, hogy elolvastál, üdv: Natulcien. 

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichobeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr4716815398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása