Egyiptomi inspiráció és Szinuhe
2016. június 01. írta: Natulcien.style

Egyiptomi inspiráció és Szinuhe

Milyen érdekes, hogy sokszor olyan történeteket, eseményeket, embereket sodor elém az élet, amivel aktuálisan dolgom van. Ilyen a Szinuhe című könyv is. Finn írója, Mika Waltari az egyiptomi kultúrát mutatja be, egy fiatalember életútján keresztül, aki orvos lesz. Állítólag világképformáló mű. Alig várom, hogy beinduljon a történet, ugyanis még csak az elején járok.

A könyv viszont egy érdekes kérdést, már az elején elültetett bogárként a fülembe. Miért kéne nekem a divatot követnem? Vagy bárkinek is? Ha nekem most a könyv hatására egyiptomi inspirációjú hangulatom van, miért ne élhetném meg, magam képére formálva a kor jellegzetes stílusjegyeit? Készítettem pár montázst Pinterestes képeket felhasználva a kor jellegzetességeiről, illetve a modern kori megjelenéséről a kiegészítők, a szépségápolás, és a divat világában.

Én így látom az egyiptomi kultúra stílusjegyeit, modern megjelenésben.

egyip1.jpg

 

egyip4.jpg

 

egyip5.jpg

 

egypt3.jpg

Szép estét.

Üdv: Natulcien

Képek forrása: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichobeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr2416815574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lili Tita 2016.11.01. 19:42:46

Szia!
érdekes írás.
Amikor én olvastam a könyvet (Sznuhe) utánanéztem az ókori Egyiptomban viselt ékszereknek, ruháknak, sminkeknek.
nem mellékesen életem egyik legcsodálatosabb könyve volt.

Natulcien.style 2016.11.06. 12:34:25

@Lili Tita: Köszönöm a hozzászólást Lili Tita, örülök, hogy tetszett a bejegyzés. Ez a könyv nekem is nagy élmény volt. Érdemes lesz pár év múlva újra elolvasni:)
süti beállítások módosítása