2017-es divattrendek
2017. február 16. írta: Natulcien.style

2017-es divattrendek

Már ezerszer leírtam, hogy semmi új nincs a divatnap alatt, de nem mehetek el szó nélkül az idei trendek mellett. Nagyon érdekes számomra, hogyan alakulnak az irányzatok évről, évre. Hogyan hatnak a társadalmi, gazdasági, és politikai helyzetek erre a hatalmas iparágra, illetve, hogyan kúszik be a divatbemutatókról a gardróbunkba, és a mindennapjainkba egy-egy életérzés. Sokáig úgy gondoltam, arról, hogy mi legyen a divat, a nagy divatházak raktárosai döntenek. Csak odaszólnak Karlnak a piros telefonon, hogy „Figyelj, rengetek királykék bársonyunk marad még a 90-es évekből, kezdjetek vele valamit”! Aztán stylist tanulmányaim során arra a végkövetkeztetésre jutottam, hogy aki dönt a divatról az egy svéd néni, de ez egy másik téma.

Be kell vallanom, hogy ambivalens a viszonyom a divat követésével kapcsolatban. Egyrészről nem akarok követni, másolni senkit, és semmit. Nem szeretem, ha megmondják, hogy mit vegyek fel, és én se akarom megmondani másnak, mit hordjon. Mindezek mellett, a divatrendek ellent mondanak annak az egyik alapelvemnek, hogy a pillanatot kell megélni és a jelenre kell koncentrálni. Hogy lehetne a divatvilágban a MOST-ban élni, ha 2017 februárjában már a 2018-as trendekkel foglalkoznak a szaklapok, és a divatházak. Így tél végére már lementek a tavaszi/nyári bemutatók, és az őszi/téli került megint középpontba. Én nem tudom ezt lekövetni. Én ott tartok, hogy nagyon unom már a telet, a hideget, a sötétet, és a télikabátokat.

Szóval, mivel nem vagyok a trendkövetés híve, arra jutottam egy maratoni bejegyzést készítek, úgyhogy készítsétek a nasit, mert tuti megéhezik az az elszánt, aki végi akarja olvasni egy szuszra az agymenésem. A bejegyzésben egyben kezelem az egész 2017-es évre vonatkozó trendeket évszakbontás nélkül. A divatnak, és a bemutatóknak amúgy is az a lényege számomra, hogy irányokat mutassanak, amiket ha kedvem tartja, a saját ízlésemre formázhatom. Engedjétek meg hát, hogy bemutassam az idei évből a kedvenceimet, illetve, azokat az ötleteket, amiket szerintem érdemes beilleszteni a mindennapi megjelenésünkbe. Annyira élveztem ezt a montázskészítést, hogy bevallom nem is tudom, mivel kezdjem, de szerintem ez csak engem izgat ennyire, úgyhogy vágjunk bele.

Egyre jobban azt látom, hogy hiányzik az embereknek a természet, és a természetes anyagok, a vidék, és a hagyományok, a nőiesség, és a lágyság, a rend és a harmónia. Alapvetően ez a 4 téma határozza meg a kifutók hangulatát.

f34.jpg

A természetesség az anyagminőségben, és a szabásvonalban, a felhasznált színekben is megjelenik.

Rusztikus, vastag anyagok

f4_2.jpg

természetes minták, nyomatok, nőies szabásvonallal

f26.jpg

jellemzik ezt az irányvonalat.

A bőr

f8_2.jpg

és a szőrme

f9_2.jpg

továbbra is, a legtermészetközelibb anyagok.

Nagyon erős trend idén, és a 2018-as szezonban is meghatározó marad a folklór. A rusztikus és természetes hatású, minőségű anyagok kötődnek ehhez az irányhoz. Elvarratlan szálak, és elnagyolt részletek a ruhákban, vagy magában az anyag szövésében. A törzsi és tradicionális minták határozzák meg.

f21_1.jpg

A klasszikus vászon anyagok idézik a vidéki hangulatot.

f5_2.jpg

Törzsi életérzés.

f18_1.jpg

f19_1.jpg

f20_1.jpg

A lágy esésű anyagok, és a fényes selymek, a fodrok, és az átütő tüll anyagok sejtelmes nőiséget hoznak a kifutóra. Magas oldal sliccelés, derék hangsúly, finom színek a jellemzők erre a vonulatra. A természetben található aszimmetria, köszön vissza az oldalt felsliccelt szoknyákban, és a váll szabadon hagyásában, no meg a fodrokban.

f17_2.jpg

f27.jpg

f29.jpg

A csipke még mindig meghatározó, hiába olyan, mintha magunkra tekertünk volna költözésnél a függönyt.

f6_2.jpg

A virágok is nagyon lágyan kúsznak be a ruhák anyagába, mintájába, díszítésébe.

f15_2.jpg

Ezt a feminin irányt erősíti a derékhangsúly az övekkel és a fűzős megoldásokkal. A derekat gyakorlatilag bárhogy hangsúlyozhatjuk idén.

f22_1.jpg

Sok ruhaköltemény légies, lebegő, könnyed, és réteges.

f36.jpg

A nadrág megoldások, a bő szárak megjelenése a buggyos újakkal mind-mind könnyedséget hoznak a mindennapokba. Kényelmet, és praktikumot.  

A statement nyakláncokat se dobjuk a sarokba idén.

f23.jpg

Fekete-fehérben.

f33.jpg

A harmóniára törekvés, és a letisztult formák egyik legjellemzőbbje a monokróm stílus.

f24.jpg

Az egyértelműen körbehatárolt csíkbetétek

f3_2.jpg

f2_2.jpg

és a csíkos különböző megoldásai is kedveltek lesznek 2017-ben.

f7_2.jpg

A csík egy érdekes megnyilvánulása a has villantása is.

f25_2.jpg

Az egyik személyes kedvencem pedig a print nyomatok.

f28.jpg

Színekben a fémes árnyalatok hoznak kis izgalmat a sok-sok lágy és nőies, feminin stílusjegyhez.

f10_2.jpg

f11_2.jpg

Az alapszínek megmaradnak örök klasszikusnak.

f30.jpg

f32.jpg

f16_1.jpg

A rétegezés is stabil szereplője marad a 2017-es szezonnak.

f31.jpg

Egy régi visszatérő a csónak nyak megoldás.

f1_2.jpg

Az alapszínek mellett új belépők a sárga, és a zöld ezer árnyalata.

f12_2.jpg

f13_2.jpg

f14_2.jpg

Színkombinációban pedig a púder rózsaszín és szürke, világoskék kettőséhez nyúltak többen is a tervezők közül.
f35.jpg

Bízom benne, hogy tetszett az összefoglalóm, és találtatok hasznos ötletek a gardróbotok már meglévő darabjaira, de ha más nem, akkor legeltettétek a szemeteket ezeken a gyönyörű ruhakölteményeken.

Szép estét, üdv: Natulcien.

Képek forrása: Pinterest.

A bejegyzés trackback címe:

https://pszichobeauty.blog.hu/api/trackback/id/tr2816815548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása